Miljana Jovanović-Nasković

 
#

Oblast: Ostalo

Specijalnost:

Business plan

Svaki drugi započeti biznis u Srbiji propada u roku od prve tri godine poslovanja, zvaničan je podatak APR-a. Činjenica je, takođe, da se 50 % preduzeća otvori bez predhodno urađenog poslovnog plana.

Samostalno pokretanje i uspešno vođenje posla traži određena znanja, veštine i sposobnosti kojima treba da raspolaže svako ko misli da započne sopstveni biznis.

Ova vrsta obuke koja se sastoji iz predavanja i praktičnih vežbi, namenjena je kako potpunim početnicima, tako i iskusnim rukovodiocima. Program obuke se sastoji iz 4 predavanja praćenih prezentacijama i 4 vežbanja od po sat ipo vremena. Dakle, dva puta nedeljno za period od mesec dana. "Za to vreme proćićemo sa polaznicima kursa kroz sve faze izrade poslovnog plana: od ideje, preko plana pozicioniranja, menažment i marketing plana, do finansijskog plana, a nakon svakog predavanja dobićete skripte za obnovu znanja i šablone za izradu plana po vašoj meri. Do sada je bio slučaj da po završetku kursa polaznici imaju u rukama gotov biznis plan svog preduzeća potpuno besplatno, a nadam se da ćemo i ovde to sprovesti jednako dobro." objašnjava Miljana Jovanović-Nasković, predavač

Miljana je završila gimnaziju u Aleksincu, menadžment mas-medija u Beogradu, a na master studijama u Nišu uskoro brani završni rad. Radila je u produkcijskoj agenciji, izdavačkoj kući, bavila se novinarskim poslom na Internetu, radiju i televiziji, radila analizu medijskih sadržaja u press clipping agenciji. Međutim, najznačajnije je to što je učestvovala u pisanju preko 50 biznis planova od kojih su možda najznačajniji plan Agencije za civilno vazduhoplovstvo ili za hotel "Slavija" u Beogradu. Kao predavač radila je honorarno u "Obukama i kursevima" u Beogradu.

Teme predavanja:

  • Plan pozicioniranja
  • Menadžment plan
  • Marketing plan i program
  • Finansijski plan
  • Analiza i ocena projektovanih rezultata